Creëer een Herstel Boot Schijf

• Moeilijkheidsgraad: Zeer gemakkelijk
  • Tijd vereist: 15 min of minder
  • Extra apparaten: eender welke USB flash drive, 8GB+

Overzicht van Probleem
Om gegevens van uw startup schijf te herstellen, heeft Disk Drill alleen lezen toegang nodig. Om de ingebouwde systeembeveiligingen in macOS 10.14 (Mojave) en 10.15 (Catalina) te omzeilen, kan u booten van een andere schijf en van daarop Disk Drill laten werken, waarbij u uw originele startup schijf bereikt alsof het een gewone secundaire schijf is. Dit is eigenlijk ook de aangeraden manier om gegevens te herstellen, het laat u op de veiligst mogelijke manier uw gegevens herstellen; uw systeem is passief en overschrijft niet actief potentieel herstelbare bestanden.
img
Opmerking: Een boot schijf creëren is volledig automatisch, vereist geen extra vaardigheden en kan zeer veel hulp opleveren in toekomstige situaties.
Zo Doe Je Het
Stap #1: Selecteer de bron
De bootable schijf die we hier creëren zal je NIET opnieuw jouw macOS laten installeren, maar in de plaats daarvan creëren we een noodzakelijke schijf voor gegevensherstel die je Disk Drill op elke compatibele Mac zal laten uitvoeren. Begin door jouw Herstel HD te selecteren als een bron van boot bestanden. Op het thuisscherm van Disk Drill, kies “Creëer boot schijf” en dan “Boot schijf voor gegevensherstel”. Disk Drill zal alle beschikbare schijven oplijsten.

Boot schijf voor gegevensherstel

Dit zal hoogstwaarschijnlijk jouw primaire harde schijf zijn.
Stap #2: USB schijf
Koppel jouw USB flash schijf en selecteer hem in Disk Drill als de bestemming.
Stap #3: Boot schijf creëren
Wacht een paar minuten om de macOS bootable schijf met disk Drill te creëren.

Boot schijf creëren

Proficiat! Je bent bijna klaar.
Laatste stap: Herstart je Mac
Eens ja dat gedaan hebt, herstart je Mac terwijl je de Option-toets ingedrukt houdt (⌥). Kies “DiskDrill Boot” in de lijst van beschikbare boot partities en voer uit.

Reboot jouw Mac

Je bent nu klaar om veilig gegevens te herstellen van zowel interne als externe harde schijven die verbonden zijn met je Mac.
FAQ
Ja, om een bootable USB schijf te creëren, zal Disk Drill hem formatteren, waardoor alle gegevens gewist worden. Wees er zeker van dat de thumb drive die gebruikt wordt geen waardevolle bestanden bevat. Geen zorgen, Disk Drill zal je waarschuwen bij alle acties die genomen worden.
Natuurlijk, je kan van op elk USB opslagapparaat dat gekoppeld kan worden aan je Mac een bootable schijf creëren, zolang het maar groter is dan 8GB.
Om gegevensherstel vanop de startup schijf op macOS 10.14 Mojave en 10.15 Catalina uit te voeren, raden wij ook aan je Mac aan te sluiten in Target Disk Modus of tijdelijk de instellingen voor Bescherming van Systeemintegriteit lager te zetten.
.updated: June 3, 2021 author: CleverFiles Team