Verbind deze Mac met een andere Mac

  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
  • Tijd vereist: 15 min of minder
  • Extra: een andere Mac; USB-C-, FireWire- of Thunderbolt-kabel

Overzicht probleem
Vanaf macOS 10.14 Mojave, kan Disk Drill niet langer toegang krijgen tot de startup disk van de Mac waarmee je je computer boot voor gegevensherstel. Dit geldt ook voor macOS 10.15 Catalina. Een van de oplossingen is om de boot disk te laten werken als een externe (of secundaire) schijf voor een andere Mac. Deze methode wordt de Target Disk Modus genoemd, het is snel, gemakkelijk en helemaal veilig.
Opmerking: Target Disk Modus is de officiële aangeraden methode van Apple voor gegevenstransfer op hoge snelheid en voor toegang tot bestanden in noodgevallen, samen met de aangeraden verbindingsoptie voor Migration Assistant.
Zo Doe Je Het
Stap #1: Kabel Verbinden
Om jouw Mac te laten verschijnen als een externe schijf op een andere Mac, verbind beide Mac computers met een FireWire-, Thunderbolt- of USB-C Kabel.
Stap #2: Ga naar Systeemvoorkeuren
Op uw Mac die gegevensherstel nodig heeft (degene die je zal gebruiken als een schijf), ga naar Systeemvoorkeuren en klik Startup Disk en dan – Target Disk Modus. Als je linksonder een gesloten slot ziet, klik erop en geef uw wachtwoord in om de knop voor Target Disk Modus beschikbaar te maken. Bevestig door op Herstarten te klikken.
Target Disk Modus
Anders, klik en houd de T-knop ingedrukt onmiddellijk nadat je op de knop hebt gedrukt om je Mac op te zetten, of onmiddellijk nadat je Mac begint met herstarten. Houd hem in totdat hij in Target Disk Modus boot.
Stap #3: Start Disk Drill op de andere Mac
Nadat je lokale Mac opstart in de Target Disk Modus, verschijnt hij als een schijf-icoon op het bureaublad van de andere Mac. Start Disk Drill op de host Mac en selecteer de doelschijf van de Mac in de lijst van schijven om de scan gewoon te starten alsof u verloren gegevens van een externe schijf herstelt.
Stap #4: Voltooi scan & herstel
Ga gewoon door met het gegevensherstel. Eens voltooid, werp de schijf uit door het icoon naar de Prullenmand te slepen (het icoon van de Prullenmand verandert in een Uitwerp-icoon ).
Proficiat! Het is gelukt.
Laatste stap: Koppel uw Macs los
Om weg te gaan uit de Target Disk Modus, druk op de aan/uit-knop van de Mac die u gebruikt als schijf. Koppel dan de kabel los en ga terug naar de normale activiteiten.
FAQ
Ja. TDM werd geïntroduceerd bij de originele PowerBook 100, en het werd nooit verwijderd van macOS. Bekijk dit Wikipedia artikel voor meer details.
Om gegevensherstel vanop de startup schijf op macOS macOS 10.14 Mojave en macOS 10.15 Catalina te voltooien, raden we ook aan om tijdelijk de System Integrity Protection instellingen lager te zetten of gegevensherstel vanop een boot schijf op te starten.
.updated: juni 3, 2021 author: CleverFiles Team