Configureer File System Protection

• img Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
  • img Tijd vereist: 5 min of minder
  • img Extra apparaten: geen

Overzicht Probleem
Om verloren gegevens van uw startup schijf te herstellen, heeft Disk Drill alleen-lezen toestemming nodig. Om dit niveau van toestemming te geven op macOS 10.14 (Mojave) en 10.15 (Catalina) moet je file system protection afzetten. Dit is onderdeel van de System Integrity Protection module (SIP of “rootless”) geïntroduceerd in macOS El Capitan en zwaar strenger gemaakt in High Sierra, Mojave. Dit is een volledig tijdelijke maatregel en kan relatief gemakkelijk gedaan worden door eender wie.
img
Opmerking: SIP gedeeltelijk afzetten is absoluut veilig! Eens je klaar bent met het gegevensherstel, kan je het terug opzetten.
Zo Doe Je Het
Stap #1: Herstart je Mac
Klip op het menu op je Mac en selecteer Herstarten.
Stap #2: Boot in macOS Recovery Mode
Houd Command + R ingedrukt op je toetsenbord nadat je Mac begint te herstarten. Blijf beide toetsen ingedrukt houden totdat je het Apple-logo of een draaiende wereldbol ziet. Opstarten is voltooid wanneer u het Utilities venster ziet.

Boot in macOS Recovery Modus

Stap #3: Start Terminal app
Vervolgens, klik op het Utilities menu en kies Terminal. Het Terminal venster zal op uw scherm verschijnen.
Stap #4: Zet file system protection af
Geef het volgende commando in in Terminal en druk op Return:
csrutil enable --without fs

File system protection afzetten

Het systeem zal antwoorden met iets zoals dit:

herstart uw Mac

img Proficiat! U bent bijna klaar.
Laatste stap: Terug naar Disk Drill
Herstart nu gewoon uw Mac met het menu en kies de Herstart-optie. Eens u terug op uw bureaublad bent, kan u Disk Drill opstarten, en verder gaan met het gegevensherstel zoals u gewoon bent.
FAQ
Controleer of het gelukt is door ‘csrutil status’ in Terminal te typen op eender welk moment. U zou iets te zien moeten krijgen als:
System Integrity Protection status: enabled (Custom Configuration). Filesystem Protections: disabled
U kan ook Recovery Boot Schijf van Disk Drill gebruiken zodat u zelf niet met Terminal moet werken, Disk Drill zal dan een andere kleine app aanbieden, SIP Manage, dat de nodige commando’s zelf zal uitvoeren op de achtergrond.
Als je je zorgen maakt over je veiligheid terwijl SIP gedeeltelijk uitgezet is, kan je jouw Mac offline halen door hem los te koppelen van je kabel of kabelvrij netwerk. Hoewel dit niet nodig is, maar uw bestandssysteem (waarvan u net de bescherming tijdelijk hebt afgezet) is zo niet bereikbaar door eender wat van buiten de computer.
Om gegevensherstel vanop de startup schijf op macOS 10.14 Mojave en 10.15 Catalina uit te voeren, raden we ook aan uw Mac in Target Disk Modus te verbinden of uw gegevensherstel vanop een boot schijf uit te voeren.
.updated: juni 3, 2021 author: CleverFiles Team