Top 5 Text Editors voor Mac Nader Bekeken

Text editing is een zeer belangrijk onderdeel van het leven van een ontwikkelaar. Dit geldt nog meer voor Mac ontwikkelaars die gewend zijn aan een fascinerende omgeving. Voor deze mensen bestaat er een goed aanbod aan software. Hieronder staat een beschrijving van vijf top text editors voor Mac. We beschrijven de pluspunten en minpunten van elke editor gedetailleerd.

1. UltraEdit

UltraEdit is commerciële software die al sinds 1994 op de markt is. Het heeft echter wel een gratis proefperiode van 15 of 30 dagen, afhankelijk van het gebruik. Ontwikkelaars zijn er blij mee en in 2016 heeft Softpedia het bestempeld als uitstekend.

UltraEdit valt op vanwege de vele opties, die erg behulpzaam zijn voor developing. Deze opties bevatten veel editing tools, zoals automatisering via macro’s en scripts, te configureren syntax highlighting, code folding, bestandstype conversies, algemene uitdrukking, zoeken en vervangen, kolom bewerkmodus en Unicode en hex bewerkmodus. Naast deze functies is er ook een interface voor APIs.

top 5 text editors mac ultraedit

Daarnaast kun je met UltraEdit bestanden vergelijken, bestanden versleutelen en decoderen, extern bewerken via FTP en project management gebruiken.

Over het algeheel gezien is UltraEdit een goede text editor voor Mac omdat de allesomvattende verzameling van functies een zeer goede hulp biedt voor elke ontwikkelaar.

2. Brackets

Brackets is een open source en gratis text editor, oorspronkelijk gecreëerd door Adobe Systems en momenteel onderhouden door GitHub. Het bestaat sinds 2014 en wordt regelmatig ge-updatet. Deze text editor Mac is geschreven in HTML, CSS en JavaScript. Het overstijgt platforms en is gericht op Web Development.

Deze gratis text editor Mac heeft ontzettend veel functies. Onder andere Quick Edit, waarmee je inline CSS, Color Property en JavaScript elementen kunt bewerken en Live Preview die codes meteen in de browser plaatst waarmee de ge-update website getoond wordt zodra de code aangepast is. Live Preview is gebaseerd op een Node.js backend dat toont wat de code doet op het moment dat de ontwikkelaar de code typt.

Andere populaire functies zijn onder andere element highlighting, waarbij elementen die geselecteerd zijn in HTML en CCS bestanden in de browser gemarkeerd worden en Split View, waarbij het venster verticaal of horizontaal gesplitst wordt.

top 5 text editors mac brackets

Brackets ondersteunt verschillende bestandsformaten, het beslaat meer dan 38 bestandstypen, waaronder C++, C, VB Script, Java, JavaScript, HTML, Python, Perl en Ruby.

Hiernaast bevat deze gratis text editor Mac een optie genaamd PSD lens waarmee je foto’s, logo’s en ontwerpstijlen uit PSD bestanden kunt halen zonder dat je Photoshop hoeft te openen. De waarde van Bracket wordt vergroot door zijn extensies waarmee gebruikers extra functies kunnen creëren.

Samenvattend: Brackets is een populaire en geweldige keuze en naast dat het gratis is, bevat het veel handige functies voor code development.

3. Komodo Edit

Komodo Edit is een open source gratis text editor Mac, met een hele goede gebruiker interface die het geschikt maakt voor het schrijven van codes en andere dingen. Deze app bevat verschillende handige tools voor editing, zoals de mogelijkheid om veranderingen bij te houden, autocomplete, meervoudige selectie, skin en icoon sets en een markdown viewer.

top 5 text editors mac komodo edit

Hiernaast bevat het meertalige ondersteuning, een gebruiksvriendelijke toolbox, commando en een project en plaatsen manager. Deze editor is een offprint van de bekende Komodo IDE, waarvan het veel goede eigenschappen geërfd heeft.

Over het algeheel gezien is het een zeer professionele en volledige tool met een opvallend goede interface. Daarnaast is het gratis en open source, dat betekent dat de code door iedereen gebruikt kan worden.

4. Sublime Text

Sublime Text is een commerciële text editor Mac. Het biedt echter een evaluatieversie aan voor een ongelimiteerde periode waardoor het in principe gratis is. Je hebt nu versie 2 met een beta versie 3.

Deze editor bevat een Python Application Programming Interface (API) en ondersteunt veel talen. Daarnaast kan de functionaliteit vergroot worden met plugins, ontwikkeld door communities en beschikbaar in gratis software licenties.

top 5 text editors mac sublimetext

Sublime Text heeft een gebruiksvriendelijke interfaces met 22 thema’s om uit te kiezen. Een van de meest interessante opties is de afleiding vrije modus, waarbij alleen de tekst in het midden van het scherm staat.

Andere functies zijn: een geavanceerde aanpassingscapaciteit, gebaseerd op eenvoudige JSON bestanden en split editing voor twee verschillende bestanden of verschillende delen van één bestand.

Kortom: de snelle navigatie naar bestanden en lines, de platform overstijgende ondersteuning en op project gebaseerde voorkeuren zorgen ervoor dat deze app vaak beoordeeld is als “beste text editor voor Mac”.

5. Atom

Atom is een gratis en open source text editor Mac, geschreven in Node.js en ingebouwd in GitControl. Je kunt het gebruiken als plain text editor Mac, of een source code editor. Door middel van plugins ondersteunt deze app verschillende talen zoals HTML, CSS, C/C++, Objective-C, Java, Go, C#, JavaScript, Python, PHP, Perl, XML, Mustache, Clojure, Ruby, en nog veel meer, waarmee het een handige tool is voor de moderne ontwikkelaar. 

top 5 text editors mac atom

Een paar handige eigenschappen zijn: multi-tabbed editing, auto-completion, meervoudige deelvensters, een bestandssyteem browser, goede navigatie opties en een package manager. Daarnaast bevat Atom letterlijk duizenden gratis pakketten waarmee de functionaliteit sterk vergroot wordt.

De gebruikersinterface is goed en bevat verschillende thema’s, waardoor de gebruiker zijn favoriete visuele omgeving kan kiezen.

Over het algeheel biedt Atom een slimme keuze, met name voor MEAN web developers.


Interesse in het herstellen van je verwijderde of verdwenen bestanden? Download dan Disk Drill

Disk Drill
Gratis gegevensherstel
Uw Partners voor Herstel van Verwijderde Bestanden
Arthur Cole

Arthur Cole is een freelance content creator. Hij heeft ook meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van programma's voor macOS, Windows, iOS en Android. Arthur Cole is een schrijver met een diepe expertise in prog...

Read full bio
Avatar
Approved by
Brett Johnson

Approved by description