Per Ongeluk Overgeschreven Bestanden Herstellen

Het overkomt iedereen wel eens en het enige dat ervoor nodig is zijn twee identieke bestandsnamen. Word of Excel vraagt natuurlijk wel of je 100% zeker weet dat je het originele document wilt vervangen, maar voordat je het doorhebt, heb je al geklikt en is het originele bestand verdwenen.

herstel van overschreven bestanden

Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop je het binnen een paar minuten terug hebt. In dit artikel zullen we er drie beschrijven: twee unieke methodes voor Windows en Mac OS X en één die voor beide besturingssystemen werkt.

Overgeschreven Bestanden Herstellen voor Windows

Om een overgeschreven bestand terug te halen op een Windows PC open je Windows Explorer en navigeer je naar de map waar het bestand zich bevond. Klik met de rechtermuisknop ergens in de map en selecteer Eigenschappen in het menu. Kies vervolgens de Vorige Versies tab en zoek naar een eerdere versie van het overgeschreven bestand. Het probleem is dat Windows eerdere versies van documenten opslaat met behulp van de Bestandgeschiedenis of herstelpunten en de meeste gebruikers gebruiken beiden niet actief.

Daarom is het handig om te weten dat je ook de Manage Document optie kunt gebruiken van de meeste Microsoft Office producten. In Word kun je hier bijvoorbeeld komen door het Bestandmenu te openen. Dit staat onderaan het tabje bestandsinfo.

Overgeschreven Bestanden Herstellen op Mac OS X

herstellen van overschreven bestanden op Mac OS X

Wellicht hebben Mac OS X gebruikers het iets makkelijker als het gaat om het herstellen van overgeschreven bestanden in vergelijking met Windows gebruikers. Er is echter een grote valkuil: de Tijdmachine optie moet ingeschakeld zijn.

Als dit zo is kun je in Finder de map opzoeken waar het overgeschreven bestand in stond en in de kluis van de Tijdmachine een vorige versie kiezen. Als het niet ingeschakeld is, is de enige optie om gebruik te maken van een speciaal programma, zoals het programma in de volgende paragraaf.

Overgeschreven Bestanden Herstellen op Elk Besturingssysteem

disk drill

Wanneer het niet lukt om het overgeschreven bestand te herstellen met bovenstaande methoden, is het tijd om een robuustere oplossing te proberen zoals Disk Drill, een dataherstelapp die miljoenen mensen geholpen heeft om hun overgeschreven, verloren en beschadigde bestanden terug te krijgen.

Hoe kan een dataherstelapp helpen bij het terugkrijgen van je overgeschreven document, vraag je je af? Wanneer je een bestand overschrijft, verdwijnt het origineel bijna nooit van je harde schijf, of tenminste niet onmiddellijk. Het systeem linkt het bestand alleen aan een groot aantal eentjes en nulletjes en markeert de plek waar het originele bestand nog steeds beschikbaar is.

Disk Drill
Gratis gegevensherstel
Uw Partners voor Herstel van Verwijderde Bestanden

Wanneer je niet te lang wacht en ervoor zorgt dat er geen andere programma’s de ruimte op je harde schijf in gaan nemen, heeft Disk Drill totaal geen probleem met het terugvinden van je oude document. Het is zelfs in staat meer dan 200 verschillende soorten bestanden te vinden en je kunt precies kiezen welke bestanden je wil herstellen. Het enige dat je hoeft te doen is op de Herstel knop klikken en je overgeschreven bestand zal succesvol hersteld worden. Ga naar de officiële website en download het programma gratis.

Arthur Cole

Arthur Cole is een freelance content creator. Hij heeft ook meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van programma's voor macOS, Windows, iOS en Android. Arthur Cole is een schrijver met een diepe expertise in prog...

Read full bio
Avatar
Approved by
Brett Johnson

Approved by description