Diese Seite enthält Affiliate-Links. Was sind sie und wie verwenden wir sie?

Top 5 Password Managers voor Mac Herzien

De huidige online wereld heeft veel voordelen opgeleverd voor de gemiddelde mens. Maar het heeft ook een aantal complicaties met zich meegebracht. Een ervan is het grote aantal wachtwoorden die je moet onthouden. Password managers voor Mac zijn apps die dit euvel verminderen; ze helpen de gebruiker om wachtwoorden op te slaan en te organiseren. Hieronder staan reviews van de top 5 die verkrijgbaar zijn.

1. Dashlane

Dashlane is een password manager app en een veilige digitale portemonnee. Het is beschikbaar als Freemium, dat betekent dat het in principe een gratis password manager Mac is die je kunt upgraden naar een Premium versie. In dit geval is de Premium versie erg goed, omdat je het voor een ongelimiteerd aantal apparaten kunt gebruiken die ondersteund worden door verschillende platforms, dat gesynchroniseerd kan worden.

Dashlane wachtwoordbeheerder

Toegang krijgen tot Dashlane is efficiënt, aangezien je er maar één hoofdwachtwoord voor nodig hebt dat nooit vastgelegd of overgedragen wordt. De data wordt opgeslagen met een AES-256 versleuteling. Andere opties zijn: automatische wachtwoordgeneratie, twee factoren verificatie, veilige backup, een dashboard en veiligheidsschending waarschuwing. Daarnaast publiceert de ontwikkelaar Security Roundup: een vierjaarlijks rapport over veiligheidsbeleid analyse.

Naast de password manager biedt de app een digitale portemonnee waar de gebruiker creditcardgegevens, bankgegevens, ID’s en andere persoonlijke gegevens kan opslaan die gebruikt kunnen worden om automatisch online formulieren in te vullen. Vanwege zijn efficiëntie en het gebruiksgemak beschreef de New York Times Dashlane als een van de beste password managers voor Mac.

Concluderend kunnen we zeggen dat Dashlane een uitstekende optie is als Mac password manager. Zowel de opties als de efficiëntie vallen op in een sterk concurrerende markt.

2. Lastpass

Lastpass is een password manager Mac die ontwikkeld is door LogMeIn, Inc. Het is een commerciële software applicatie die gratis aangeboden wordt, met een betaalde Premium optie voor veel computers. Het werkt met OS X, iOS en Android.

Deze Mac password manager bevat verschillende interessante opties. Zo is er de mogelijkheid om automatisch wachtwoorden in te voeren of formulieren in te vullen met persoonlijke gegevens. Hiernaast kun je ook sites delen.

Daarnaast zit er een wachtwoord generator bij waardoor de gebruiker veiligere wachtwoorden kan maken. Ook kan het controleren of een wachtwoord al eerder gebruikt is. Een minpunt is dat de ontwikkelaar gehackt is in 2015 en dat er hierbij een aantal hoofdwachtwoorden gestolen zijn. Later, in 2016, werden er nog wat ongeregeldheden gevonden.

Over het algeheel gezien is dit een goede gratis password manager Mac die vol vertrouwen en efficiënt gebruikt kan worden op een computer.

laatste pass

3. 1Password

Dit is een commerciële tool, met een proefversie voor 30 dagen. Zoals de naam al zegt is het idee achter deze wachtwoord bewaarder voor Mac dat de gebruiker maar één wachtwoord hoeft te onthouden, het hoofdwachtwoord genaamd, waarmee je toegang krijgt tot de database van de app. Zodra je toegang hebt, kun je alle wachtwoorden aan via 1Password. Deze software gebruikt sterke AES-256 versleuteling om de wachtwoorden op te slaan.

Daarnaast kun je via mobiele apparaten toegang krijgen tot de database met behulp van vingerafdrukken en pincodes. De database is erg uitgebreid; je kunt er wachtwoorden, pincodes, documenten, creditcardgegevens en nog veel meer in opslaan. De software is geïntegreerd in webbrowsers en kan de gebruiker helpen wachtwoorden aan te maken voor online accounts, creditcardgegevens en persoonlijke formulieren in te vullen etc.

Kortom: 1Password is een zeer complete Mac password manager, die de gebruiker helpt de omgang met veel wachtwoorden te vergemakkelijken.

1password software

4. KeepassX

KeepassX is waarschijnlijk de beste password manager voor Mac die open source en gratis is. Deze app is in principe een versleutelde wachtwoordendatabase welke in twee versies beschikbaar is: draagbaar en installeerbaar.

Hiernaast heeft het bepaalde extra ingebouwde mogelijkheden, zoals wachtwoord generatie en de mogelijkheid om plug-ins en tools van derden toe te voegen. Door deze optie kun je de app gebruiken voor veel verschillende apparaten, browsers en platforms.

Deze passwordmanager profiteert van de open source community-based benadering en hoewel het oorspronkelijk voor Windows gemaakt is en Keepass heette, heeft het zijn domein uitgebreid naar OS X ondersteunde apparaten en is het een multiplatform app geworden.

Samenvattend: KeepassX is gegroeid, gebaseerd op zijn open source licentie waardoor het een goede optie is voor de huidige Mac gebruikers die de ondersteuners zijn van de open source benadering.

KeepassX password manager

5. Keychain

Deze password manager Mac is ontwikkeld door Apple en maakt onderdeel uit van OS X. In principe is het een database met wachtwoorden, privé sleutels, certificaten en beveiligde notities.

Er kunnen verschillende soorten wachtwoorden worden opgeslagen, bijvoorbeeld voor websites, FTP servers, SSH accounts, draadloze protocols en versleutelde disk images. Een leuke optie van deze password keeper voor Mac is dat je toegang tot de database kunt krijgen met een login wachtwoord. Ook kan een ander wachtwoord gebruikt worden. Keychain accepteert geen lege wachtwoorden.

De app is beschikbaar in een GUI en een command line versie, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je past. De bestanden van Keychain worden opgeslagen in ~/Library/Keychains, /Library/Keychains/, en /Network/Library/Keychains/. Apple heeft in 2013 een password management service geïntroduceerd met de naam iCloud Keychain. Deze service is in feite een herintroductie van de MobileMe Keychain syncing functie en je kunt hem gebruiken met iOS en OS X. Het slaat de waarden op met behulp van een 256-bit AES versleutelingsalgorithme.

Over het algeheel gezien biedt Keychain een gratis optie voor Mac gebruikers, omdat de app onderdeel vormt van het besturingssysteem. Daarnaast is het, zoals bij de meeste Apple producten, zeer gebruiksvriendelijk; een belangrijk punt voor de typische Mac fan.

apple keychain Interesse in het herstellen van je verwijderde of verdwenen bestanden? Download dan Disk Drill

Disk Drill
Gratis gegevensherstel
Uw Partners voor Herstel van Verwijderde Bestanden
Arthur Cole

Arthur Cole is een freelance content creator. Hij heeft ook meer dan 10 jaar ervaring in het ontwikkelen van programma's voor macOS, Windows, iOS en Android. Arthur Cole is een schrijver met een diepe expertise in prog...

Read full bio
Avatar
Approved by
Brett Johnson

Approved by description